CNV Vakmensen

Vakbondsconsulent Duurzame inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling in de Metaalsectoren (2,5 fte)

Regio’s West, Zuid en Oost Nederland

 

Wie zijn wij:
Het CNV is de vakvereniging voor werkenden door heel Nederland. Een vereniging van en voor vakmensen. Wij zetten de mens zelf centraal. Wij denken in kansen. Dit komt tot uiting op diverse manieren waaronder het afsluiten van collectieve regelingen van arbeidsvoorwaarden in cao’s, pensioenregelingen en sociale plannen, maar ook door zorg te dragen dat werkenden zich kunnen blijven ontwikkelen en op hun bestemming komen op de arbeidsmarkt. In dit laatste kun jij als vakbondsconsulent het verschil maken!

Onze werkorganisatie bestaat uit ca. 550 gedreven medewerkers, die werkzaam zijn vanuit 4 districten met kantoren gevestigd in Apeldoorn, Utrecht, Drachten, Eindhoven en een ondersteunend hoofdkantoor te Utrecht.  

 

Wat ga je doen?
De sectoren waarin jij actief bent als Vakbondsconsulent Duurzame Inzetbaarheid en Loopbaanontwikkeling, staan voor grote uitdagingen. De energietransitie vraagt veel van werknemers en bedrijven, banen zullen inhoudelijk veranderen en werknemers zullen meer aan andere en soms nieuwe vaardigheden moeten gaan werken. Krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing, toenemende (mantel)zorgtaken maken dat de druk op werkenden toeneemt.

Als vakbondsconsulent ‘duurzame inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling’ ben jij het aanspreekpunt voor werknemers die hiermee geconfronteerd worden en hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Jij draagt bij aan de bewustwording en activering van werknemers om regie te nemen over hun eigen loopbaan en om duurzaam inzetbaar te blijven.

Dit doe jij door loopbaangesprekken te voeren met werknemers. Daarnaast ontwikkel en verzorg  je workshops en themabijeenkomsten en verspreid je informatie over ontwikkeling onder bedrijven en werknemers die actief zijn in de betreffende sectoren in jouw regio.

Om deze doelen te bereiken bouw je aan een netwerk binnen het CNV en binnen de sectoren - waar je veelal samenwerkt met vakcollega’s die hetzelfde werk doen namens de werkgeversorganisaties en collega vakbonden – en binnen de bedrijven en werknemersgroepen.

 

Wie ben je:
Je bent een sprankelende persoonlijkheid met een brede maatschappelijke belangstelling. Je voelt je verbonden en betrokken bij de doelstellingen van onze vakbond. Jouw coaching-, advies- en projectvaardigheden zijn uitstekend. Bovendien kun je goed schakelen in jouw communicatie met  verschillende doelgroepen. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, een relevante opleiding loopbaan coaching en een rijbewijs (B). Tot slot zou het geweldig zijn als je NOLOC- gecertificeerd bent of bereid bent daar in te investeren (het CNV kent goede opleidingsfaciliteiten).

 

Wat bieden wij:
Een uitdagende en fijne werkplek waarin je grotendeels zelfstandig opereert in een functie waarin je bij kunt dragen aan meer loopbaanbewustzijn- en loopbaancompetenties bij werkenden en werkzoekenden. Je bent onderdeel van een leuk team van collega’s dat het verschil wil maken op hun vakgebied maar ook wil bijdragen aan een beter Nederland.

Het maandsalaris bij een voltijd dienstverband van 36 uur per week is in de aanloopschaal maximaal € 3.704,- en je kunt doorgroeien tot maximaal € 4.117,- in de functionele schaal. Daarnaast zijn in onze cao nog verschillende interessante secundaire arbeidsvoorwaarden opgenomen, waaronder 26 vakantiedagen uitgaande van een voltijd dienstverband en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Vooralsnog bieden we een tijdelijk dienstverband van één jaar voor 32 uur in de week, 36 uur is bespreekbaar.

CNV is een omgeving waar je jezelf kunt zijn en het beste uit jezelf kunt halen. Wij zijn een kantoor dat ruimte biedt aan diversiteit en inclusiviteit en vinden het belangrijk om onze talenten te laten groeien.

 

Word jij onze nieuwe collega?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Tjeerd Orie (leidinggevende): +31620489475 of Yvonne Struikenkamp, sectorondersteuner/bestuurder Metaal +31651723074.

Jouw sollicitatie en cv ontvangen wij graag uiterlijk 3 mei 2024 t.a.v. Lotte van der Bruggen via easycruit.com. Wanneer er in- en externe kandidaten solliciteren, bekijken wij eerst de interne sollicitaties. Bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten, geven wij de voorkeur aan de interne kandidaat.

Sluitingsdatum:

03-05-2024

Contactpersonen:

Tjeerd Orie

tel.: 0620489475

Yvonne Struikenkamp

mobiel: 0651723074

Kantooradres: